Igényes albérlet a lakópark szívében

Színvonalas lakókörnyezet, modern társasház, zöldövezet, jó közlekedés. Talán nem is kívánhatnánk többet, ha leendő otthonunkat szeretnénk megtalálni. Nem véletlenül szimpatizálnak olyan sokan a lakóparkok miliőjével. Aki ide egyszer beköltözik, nagy valószínűséggel itt is marad és itt keres, ha kell nagyobb lakást, vagy családi házat. Ha eddig bérelt, később vásárolni fog. Nem véletlen, hogy olyan ritkán lehet kiadó, eladó ingatlanokra találni a 11 utca széles, erdő övezte lakóterületen.

Budapest pesti oldalán, Rákoshegyen járunk, a Helikopter lakóparkban

A kétezres évek elején egyre gyorsuló ütemben nőttek ki a házak és facsemeték a földből a hatalmas erdő szomszédságában húzódó földterületen. Határozottan állíthatjuk, hogy ez a lakónegyed a XVII. kerület elit gyöngyszeme, ahol a kisebb társasházi lakásoktól a kastélyig minden ingatlanforma megtalálható. Peremkerületben élünk, de a belváros tömegközlekedéssel is 30-40 perc alatt könnyedén elérhető busszal, vonattal. Autóval sem kell hosszú ideig a dugóban araszolni a reggeli csúcsidőben, csúcsidőn kívül pedig 12-14 perc  az Örs Vezér téri vagy a Köki metróvégállomás, ahonnan metróval tényleg minden elérhető. A lakóparkban van óvoda, sétatávolságra pedig több iskola is elérhető, a közbiztonság tökéletesen rendben van.

 

Ritkán találunk itt kiadó lakást, gyorsan lecsapnak rá

Egy 2008-ban épült, 6 lakásos társasházban vált kiadóvá egy 52 nm-es + erkélyes, 1+2 félszobás, első emeleti lakás, ami most új bérlőjét keresi, mert új tulajdonosa jelenleg máshol él. Jelenlegi lakói az első tulajdonosai, akik augusztus 22-én költöznek ki, így akár azonnal költözhető, minden csak megállapodás kérdése. Sorban állás biztos lesz, de a döntés -a bérlő kiválasztása – 1-2 nap alatt megszületik. A jelentkezéssel nem érdemes várni, az ár reális a környék kiadó ingatlanjaihoz viszonyítva.

Kinek ajánljuk ezt a kedves kis otthont?

  • Kertvárost kedvelőknek, akiknek fontos az igényes, békés, modern lakókörnyezet.
  • Akik a belvárosban dolgoznak, de szeretnének zöldövezetben, nyugodt helyen élni, mégis könnyen bejutni a munkahelyükre.
  • A Helikopter lakóparkba vágyóknak, hiszen itt megvárhatják, hogy felszabaduljon egy számukra megfelelő, eladó ingatlan.
  • Fiatal pároknak, akik a lakásvásárlást még nem ütemezték be, de hangulatos, kényelmes otthonra vágynak, ahol megálmodhatják a jövőt.
  • Kisgyermekes családoknak, akik egy élettel teli, összetartó lakóközösségben élnének. Bár két gyermekkel ez az otthon már szűkös lehet,  egy gyermekkel jól elférhetünk benne.

A lakóparkon belül hol lakunk majd?

Éppen a közepén. A buszmegállótól és a dohánybolttól 1 perc, a cukrászdától 3 perc, a kisbolttól és a többféle csomagponttól 4 perc, a játszótértől és az erdőtől 8 perc gyalogtávolságra. Mindez mennyire hangos? Mindannyian tudjuk, hogy ez erősen szubjektív kérdés. A ház mellett áll meg a busz, lehet hallani, de zavarónak nem mondható, meg kell hallgatni. Emellett időnként fűnyírót hallunk vagy egy-egy kutyus házőrző jelzését, alapvetően csendes, kifejezetten nyugodt környezetben élhetünk. A repülőtér közelségét is meg kell említenünk. Időszakonként jobban hallhatók a magasban elhúzó repülők, akárcsak a 18. kerületben vagy a 16. és 14. kerület egyes részein.

Egy autó részére zárt kocsibeállóval is számolhatunk, a használatát a bérleti díj magába foglalja. A babakocsi földszinti zárt tárolására is van lehetőség.

A lakás elrendezése

Az alaprajzon jól látszik a helyiségek mérete, az ablakok, a fürdő, a külön wc és a kis erkély is.

 

Mire elég a három szoba?

Egy amerikai konyhás nappaliról és két kisebb szobáról beszélhetünk. Többféle kialakításra is alkalmas lehet ez a három helyiség: nappali+háló+gyerekszoba vagy nappali+háló+dolgozó szoba esetleg nappali/háló+gyerekszoba+gyerekszoba, nappali+háló+bármi, amire a szívünk vágyik.

 

 

 

A lakás felszereltsége

Minden adott a teljes komforthoz: tökéletes szigetelés műanyag ablakokkal, klímaberendezés, egyedi cirkós gázfűtés, kiépített riasztó, ami eddig szükség hiányában nem volt használatban. Szúnyoghálók, redőny minden ablakon.

Bár a képeken egy berendezett otthont láthatunk, a berendezés jelentős részéről gondoskodnunk kell. Viszont van előszoba bútor, a közlekedő teljes hosszában beépített, plafonig érő gardrobe szekrény, a hálóban beépített szekrény; hatalmas, jól kihasználható konyhabútor új indukciós főzőlappal, sütővel és mosogató géppel, illetve fürdőszoba bútor. Amire szükségünk lesz egy szokványos alapberendezéshez: a hálóban ágyra, a nappaliban kanapéra, néhány polcra, étkezőre és a másik kisszoba igény szerinti berendezésére, ezen kívül hűtőre és mosógépre.

 

 

 

Milyen lesz a társasházi lakóközösség?

A lehető legtökéletesebb. Nyugodt, csendes és kedves emberek lakják a házat, akik beosztják egymás között a kis lépcsőház és a bejárat előtti kertrész rendben tartását.

Mennyit kell költenünk arra, hogy élvezhessük ezt a csodás lakóparki kényelmet?

A bérleti díj irányára havonta 320 ezer forint, a rezsi (víz, gáz, áram) az egyedi fogyasztásmérők szerinti. A fűtés számla viszonylag alacsony a jó szigetelés miatt, még a kisgyermekeknek szükséges 23-24 fok állandó hőmérséklet mellett is. A közösköltség 9-10 ezer forint közötti. A kábeltévé, internet be van kötve (Telekom), önállóan előfizethető.

Ha felkeltette cikkünk az érdeklődésedet és el tudnád képzelni otthonodnak a bemutatott lakást, akkor a kapcsolat oldalon megtalálod az elérhetőségeket. Egyeztessünk időpontot 2024. augusztus 21-ig a személyes megtekintéshez.